İletişim Bizim İşimiz

VitrA Karo, “Tasarımın Karokökü” Projesi

Projenin Kısa Tanıtımı
VitrA’nın demirbaş ürünlerinden karonun farklı kullanım alanlarını ortaya çıkarmak amacıyla tasarlandı. Türkiye’deki ünlü mimarların ve ofislerinin, VitrA Karo’nun mozaikten havuzlarda kullanılan tamamlayıcı parçalara kadar uzanan geniş ürün gamıyla tasarladıkları farklı ve yaratıcı uygulamalar, Sadık Karamustafa’nın küratörlüğünde “Tasarımın Karokökü” sergisinde buluştu. Tasarımı Karamustafa Tasarım tarafından gerçekleştirilen serginin açılışına; projede yer alan mimar ve iç mimarlar ile tasarım dünyasının önde gelen isimleri katıldı.

Projenin bundan sonraki aşamasında, üniversitelerle işbirliği yapılarak, geleceğin mimar, iç mimar ve tasarımcılarının günümüzün profesyonelleriyle bir araya gelmesini, inovasyon ve tasarım odaklı yeni bakış açıları geliştirmesini sağlayacak panel ve atölye çalışmaları düzenlenecek.


Tarih
9 Mayıs 2009’da Tasarımın Karokökü sergisinin açılışıyla başlayan proje, halen devam ediyor. 


Amaç 

Karonun farklı kullanım alanlarını ortaya çıkarmak.
 

Mesajlar

İnovasyon, tasarım ve estetik kavramlarını bir araya getirirken “var olana tersten bakmak” felsefesiyle hareket eden VitrA, mimarlar ve iç mimarlar için farklı kullanım alanlarına yönelik komple çözümler sunuyor.

VitrA Karo, geniş ürün gamıyla, her ihtiyaca cevap verecek tecrübeye ve sektör profesyonellerinden gelen yaratıcı talepleri karşılayacak yenilikçi teknolojilere sahip bulunuyor.
 

Hedef Kitle           

Projeye katılan mimarlar; VitrA müşterileri (mevcut/ potansiyel); mimari ve tasarım alanındaki fikir öncüleri; mimarlık, iç mimarlık, endüstriyel tasarım öğrencileri.

  

Yöntem, Kullanılan Araçlar 

Projenin ilk etabını oluşturan Tasarımın Karokökü sergisi, 9-13 Mayıs 2009 tarihleri arasında, Kanyon Alışveriş Merkezi’nde ziyarete açıldı. Serginin açılışına; projede yer alan mimar ve iç mimarlar ile tasarım dünyasının önde gelen isimleri katıldı. 

 

Bir teknolojik ürün olan karonun, tasarımın süzgecinden geçip nihai ürün olarak gelişimine tanıklık etmek amacıyla düzenlenen sergi için, Türkiye’nin önde gelen mimar, iç mimar ve tasarımcılarından, VitrA karoyu kullanarak nesneler ya da mekanlar tasarlamaları istendi. Davet edilen mimar ve iç mimarlar; havuz karosundan bar ünitesi, ahşap dokulu seramik karodan baza ve yatak başı, cam karodan aydınlatma ünitesi, yer karosundan oturma ünitesi ve rahle, mozaik karodan organik formlar üretmek gibi yaratıcı ve etkileyici çalışmalara imza atarak, sergiyi tasarım şölenine dönüştürdü.

  

Tasarımın Karokökü sergisinde yer alan mimarlar, mimarlık ve tasarım ofisleri şunlar:

  • Hakan Helvacıoğlu (H2C Interior Design&Consulting Services)
  • Çağlayan Tuğal (T Mimarlık)
  • Mustafa Toner (Toner Mimarlık)
  • Dârâ Kırmızıtoprak (Dârâ Kırmızıtoprak Mimarlık)
  • Gökhan Avcıoğlu (GAD Architecture)
  • Kurtul Erkmen, Gürhan Bakırküre (K&G Mimarlık)
  • Barbara Pensoy (Atelye 5) 
  • Zeynep Fadıllıoğlu (ZF Design)
  • Sefer Çağlar, Seyhan Özdemir (Autoban)
  • Emir Uras, Durmuş Dilekçi (Uras & Dilekçi)
  • Levent Çırpıcı (ZOOM TPU)
  • Atilla Kuzu (ZOOM TPU)

  

Sonuç ve Değerlendirme

Karonun farklı uygulama alanları, sektör profesyonelleri nezdinde görülerek, malzemenin aslında çokyönlü, yaratıcılığa açık ve her alanda rahatça uygulamaya izin verecek inovatif özelliklere sahip olduğu vurgulandı. Profesyoneller tarafından değerlendirildiğinde, VitrA Karo ürünlerinin kurgulanabilir, sürdürülebilir ve dönüştürülebilir özellikleri açığa çıktı. 

  

Tasarımın Karokökü projesi, üniversiteler başta olmak üzere, yenilikçilik, işlevsellik ve tasarım kavramlarının vazgeçilmez olduğu her platformda, çeşitli etkinlikler ve organizasyonlarla devam ediyor.

 

 

 

 

© 2014 Tüm Hakları Saklıdır.

Ücretsiz web sitesi oluşturun!Webnode